Home Zoeken in de buurt Hotel Bungalowpark Schoolreis Contact
 
Speeltuinen Attractieparken Dierentuin Zwembad Parken Actief Museum Voorstelling Bootverhuur Rondvaart Spoor en trein Overig  
Gericht zoeken

  

Speeltuin Actief
Attractiepark Museum
Dierentuin Park
Zwembad Hotel
Restaurant Voorstelling
Rondvaart Bootverhuur
Kasteel Kinderboerderij
Spoor/ trein Overig
Zoeken via landkaart
Kies hier voor zoeken via de kaart van Nederland.

wie zijn wij
disclaimer

Copyright HollandIdee 2011Rondvaart uitje in Bolsward

= partijtje = schoolreisje = restaurant = mindervaliden = korting = bungalow = hotel

Rondvaarten in Bolsward, tot 15 kilometer
     


Rondvaarten in Bolsward, tussen 15 en 30 kilometer
     
Terherne   
Kameleon Terherne, Terherne, 4 - 99 jaar - Rondvaart/Actief ca. 17kmDreumesconcert - Meer info
Na het fantastische succes van de Babyconcerten in het vorig seizoen – enkele honderden baby's maakten kennis met klassieke muziek! – nodigt het Residentie Orkest deze baby's opnieuw uit op Zaterdag 20 februari. Door al op vroege leeftijd in aanraking te komen met muziek, wordt de ontwikkeling van het kinderbrein gestimuleerd. Het dreumesconcert wordt gepresenteerd door musicalzangeres Brigitte Heitzer. Samen met het orkest brengt zij lieve wiegeliedjes. 
Actie:
Voor en na het concert zijn er tal van andere activiteiten geprogrammeerd, zoals mini–workshops door de musici van het orkest. Er is een snoezelruimte en de foyer wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een muzikale ontdek tuin. 
Tijden en prijzen: 
Zaterdag 20 februari - 11.00 uur  Zuiderstrandtheater, Den Haag  Prijs: vanaf 12 jaar € 12,50 / tot 12 jaar gratis.
Meer info...

Rembrandts naakte waarheid - Meer info
Van 12 februari tot en met 16 mei presenteert Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling over het tekenen naar naaktmodellen in Rembrandts tijd. Gebaseerd op nieuw onderzoek geeft de tentoonstelling Rembrandts naakte waarheid, inzicht in de praktijk van het tekenen naar naaktmodellen in de Gouden Eeuw, hangende borsten, rimpels en plooiende buiken. Het is voor het eerst dat de onverbloemde manier waarop Rembrandt zijn naakten tekende door middel van een tentoonstelling bij een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht. In de zeventiende eeuw deed Rembrandt met zijn leerlingen mee aan de nieuwe trend om modellen te tekenen, maar met een andere aanpak dan zijn tijdgenoten. Rembrandt presenteerde de werkelijkheid en voldeed niet aan het gangbare schoonheidsideaal. Dit kwam hem op hevige kritiek te staan. Het gebruik van de naaktmodellen ontketende een discussie over kunst, schoonheid en vergankelijkheid, onderwerpen die destijds even gevoelig lagen als nu.
Opmerkingen:
In Rembrandts naakte waarheid zullen ruim vijftig schilderijen, tekeningen, schetsen en boeken te zien zijn uit verschillende Europese en Amerikaanse openbare en privécollecties, aangevuld met een selectie van Rembrandts etsen uit de collectie van het Rembrandthuis.  Bijzonder zeldzaam zijn de getekende naaktstudies, zoals Rembrandts Zittende naaktmodel, uit The Art Institute (Chicago).
Openingstijden en prijzen:
Dagelijks van 10.00-18.00 uur. In 2016 is het museum gesloten op 27 april. 
Volwassenen: €13,00, Kinderen t/m 5 jaar: gratis, Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 4,-,CJP en Stadspas: € 10,-,Studenten en ISIC: € 10,-. I Amsterdam City Card: gratis Museumkaart: gratis Vrienden van het Rembrandthuis: gratis Leden Vereniging Rembrandt: gratis. Alle prijzen zijn inclusief audiotour.
Meer info...Alle provincies in Nederland:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht,
Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Flevoland,

- Dagje uit vandaag in de buurt van Zuidwest-Friesland
Bolsward dagje-uit
Bolsward rondvaart
Bolsward bootverhuur
Bolsward park
Bolsward museum
Bolsward zwembad
Bolsward hotel
- Voorjaarsweekend Utrecht (UT)
- Slot LOVEstein Poederoijen (GD)
- Valentijn op Fort Altena Werkendam (NB)
- Wandeling over Fort de Roovere Bergen op Zoom (ZZ)
- Zwierige walsen en melancholische milonga’s Acquoy (GD)
- Brocante op Fort Altena Werkendam (NB)